Rácz Brigitta

Bemutatkozás

Rácz Brigitta vagyok kineziológus, reflexológus, akupresszőr, aku-, kinesio tape terapeuta és thai masszőr.

1977. május 16-án születtem és mindig nagyon szerettem emberekkel foglalkozni vagy csak nézni, figyelni őket. Ezért is választottam a vendéglátóipari szakmát. Több évig dolgoztam benne, majd a barátságosabb munkabeosztás miatt áttértem a kereskedelembe, ahol szintén rengeteg emberrel találkoztam, illetve embereket irányítottam. Közben egyetemre mentem és öt év tanulás után közgazdász lettem. Nagyon örültem, mikor megkaptam az első közgazdász állásomat, de ez az öröm néhány hónap után elmúlt és egy olyan "nem találom a helyem" érzés maradt utána. Valahogy úgy éreztem, hogy ez nem nekem való, csak akkor éreztem egy kicsit jobban magam, mikor valami probléma megoldásával valakinek segíthettem.

Balatonalmádiban élek, de Székesfehérváron volt ez a munkahelyem. Sajnos egyik reggel munkába menet egy elég komoly autóbalesetem volt, amit csodával határos módon kisebb sérüléssel megúsztam, de valami mégis megváltozott. 1 hónap táppénz után eljött a visszatérés ideje, de valami nem stimmelt. Ahogy beültem a kocsiba, szorongásos rohamok kaptak el, összeszorult a torkom és képtelen voltam vezetni. Újabb 1 hónapos táppénz után még mindig nem ment a vezetés, így felmondtam a munkahelyemen.

Ültem otthon vártam a csodát, hogy végre jobban legyek, közben azon gondolkoztam hogyan tovább. Korábban voltam már kineziológusnál és mivel akkor is sokat segített megint felkerestem. Tényleg jobban is lettem, már egy kezelés után tudtam újból vezetni, bár akkor még csak a városon belül. Egyik nap a számítógép előtt ülve, hirtelen eszembe jutott, hogy utána kellene nézni, hogyan is lehet megtanulni a kineziológiát. Találtam is egy képzést Veszprémben, gyorsan beiratkoztam és azóta végre úgy érzem, hogy megtaláltam a helyem.

Később elvégeztem a reflexológia szakot is, egyrészt mert szintén tapasztalatból tudtam, hogy ez is egy nagyon hatékony és csodálatos módszer. Másrészt pedig saját családomban tapasztaltam, hogy nagyon sok ember nem hisz a betegségek lelki hátterében, így számukra ez a módszer lehet alkalmas arra, hogy beindítsuk vele a szervezet öngyógyító mechanizmusait. Miután megtanultam a talp reflexpontjait, elvégeztem az akupresszőr szakot is, mely az egész testen alkalmaz ingerterápiát több mint 90 testponton nyomásos technikával. Ezeket a pontokat házifeladatnak szoktam feladni, hogy a kliens legalább míg nyomkodja ezeket a pontokat, törődik egy kicsit magával. A fent leírt kezelések illetve a terápia során alkalmazok még Schüssler-sókat és kristályokat is, melyek szerintem nagyon jól kiegészítik a természetgyógyászati módszereket.

Ami már nem természetgyógyászat, de szintén igénybe vehetik nálam, az a thai masszázs, mely egy távol-keleti ruhás masszázsfajta. Tavalyi évben pedig elvégeztem a kinesio-, és aku tape tanfolyamot, mely a sportműsorokat nézők számára biztos ismert, hisz számos sportoló látható ízületeken, izmokon különböző színekben pompázó tapasz.

4 éve foglalkozom ezekkel a csodálatos terápiákkal, és bár nem könnyű, minden egyes percét élvezem és szeretem. Szeretem hallgatni, figyelni az embereket és nagyon boldog vagyok, mikor találkozóról-találkozóra látom a változást rajtuk és ők maguk is visszaigazolják, hogy jobban érzik magukat. Ez a legjobb szerotoninemelő.

A különböző terápiákat Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban lehet igénybe venni.